Го заборавив кодот на nokia. Како да ја вратите лозинката на сметката на Microsoft - Чекор по чекор примери

 1. Ја заборави лозинката на сметката
 2. Ја заборавивте лозинката
 3. Како да го отклучите Nokia Lyumiya ако сте ја заборавиле лозинката на телефонот
 4. Како да отклучите телефон од Windows Phone: метод број 1
 5. Отклучете ги Lumiya паметните телефони со копче за камера
 6. Софтвер хард ресетирање:
 7. Хард Ресетирај Хардвер:
 8. Видео:
 9. Ако ја заборавивте лозинката на вашата сметка на Microsoft
 10. Ако ја заборавивте лозинката за да го заклучите екранот Lumia
 11. Метод 1.

Веројатно секој од нас, обидувајќи се да ги заштити личните податоци, излезе со суперкомплексна лозинка, која тогаш беше безбедно заборавена. Во оваа статија ние ќе ви кажеме што да направите ако ја заборавите вашата лозинка. Nokia Lumia .

Ја заборави лозинката на сметката

Ако ја заборавивте вашата лозинка сметка Nokia Lumia (сметка на Microsoft), тогаш не грижете се, лесно може да се исправи. Ние го правиме следново: одете на подесувањата на телефонот - пошта и сметки, запомнете ја адресата Во живо сметка . Одете овде https://login.live.com, кликнете на "Не можам да пристапам на вашата сметка?" И се опорави.


Ја заборавивте лозинката

Со блокирање, ситуацијата не е толку розова, и ако е заборавена ломија лозинка , ќе треба да се збогувате со сите информации и да се вратите на фабричките поставки, односно да направите хард ресетирање .

Пред ова, пожелно е целосно да се наплаќа.

 • Исклучете го телефонот, истовремено држете го копчето за јачина на звук + копче за моќност + камера, држете го додека не вибрира.
 • По вибрациите, ослободете го копчето за вклучување додека продолжите да ги држите копчињата за камера и копчињата за јачина на звук. Притиснете "WIN", почекајте да го рестартирате и радосно ракоплескајте ги рацете. Честитки за вашиот нов телефон!

Тоа е важно! Запомнете дека со извршување на хард ресетирање, ќе ги изгубите сите информации што се зачувани во вашиот телефон: датотеки, фотографии, игри, контакти, музика и други.

Што да сторите ако ја заборавивте лозинката на вашата сметка? Microsoft евиденција или од екранот за заклучување на телефонот? Прво на сите, не паничи. Овој прирачник јасно и чекор по чекор опишува како да го отклучите паметен телефон на Nokia Lumia, Microsoft Lumia или кој било друг кој работи под Windows 10 Mobile или Windows телефон .

Можете да ја ресетирате или обновите лозинката за вашата сметка на Microsoft на оваа страница:

Упатството е интуитивно и, најверојатно, по извршувањето на сите чекори, ќе можете да ја вратите лозинката од сметката на телефонот.

Како да го отклучите Nokia Lyumiya ако сте ја заборавиле лозинката на телефонот

Дали сте го инсталирале Nokia Lumia и успешно го заборавивте? Не очајувајте - има дури и неколку начини за отклучување на телефонот.

Тоа е важно! Секој од следниве начини за враќање заборавена лозинка води до целосно отстранување сите кориснички податоци (апликации, игри, контакти, фотографии, видеа, итн.) без можност за обновување.

Всушност, комплетната е извршена не само од паметен телефон, туку со последователни тастатури. Пред да ги ресетирате поставките, целосно треба да го наполните уредот, или барем најмалку 50%.

Како да отклучите телефон од Windows Phone: метод број 1

Чекор 1 . Исклучете го од паметниот телефон полнач .

Чекор 2. Притиснете и задржете го копчето за намалување на јачината на звукот и за време на овој пат приклучете го полнењето. Ако се направи правилно, на екранот ќе се појави извичник.


Ако се направи правилно, на екранот ќе се појави извичник

Чекор 3. Сега треба да ги притиснете копчињата во следнава низа:

 1. Копчето додава звук;
 2. Копчето за намалување на звукот;
 3. Копче за вклучување (заклучување);
 4. Копче за намалување на звукот.

Брзините ќе се ротираат на екранот околу 5-15 минути, што значи дека процесот на ресетирање е во тек. Потоа, во тек на 30 секунди екранот се изгасне, а потоа уредот ќе се рестартира.


Отклучете ги Lumiya паметните телефони со копче за камера

Сè е едноставно:

Чекор 1. Во исто време, го задржуваме и задржуваме копчето за камера, копчето за вклучување и копчето за зголемување на звукот додека камерата не почне да вибрира.

Чекор 2. Штом паметен телефон вибрира, отпуштете го копчето за вклучување, продолжете да ги држите другите копчиња додека не се појави "WIN".

Така, можете да отклучите многу уреди на Windows Phone, на пример, Lumia 630, 520, 535, 530, 920, 625, 820, 720, 730, 1020, 800, 925, 640, 820, 430, 635 итн.

Nokia Asha 501 ви овозможува да ги ресетирате поставките.

Софтвер хард ресетирање:

Постојат неколку начини за ресетирање на поставките. Најлесно е да се влезе во менито "Settings", каде што е избрано табулаторот "Restore". Но, оваа операција ќе биде возможна ако телефонот не е блокиран, на пример, бидејќи лозинката е заборавена. Исто така, не е возможно ако телефонот не се вклучи. Меѓутоа, ако најавувањето е успешно, тогаш на овој начин ќе бидат ефективни.

Не брзајте да ги ресетирате податоците, бидејќи телефонот може само да виси, а потоа ниту еден од клучевите не може да влијае на неа. За да го решите овој проблем, едноставно насилно исклучете го телефонот, држејќи го копчето за вклучување додека уредот не се исклучи. Ако Nokia телефон Asha 501 дури и по таков reboot е многу бавно, тогаш треба да се размислува за ресетирање на поставките. Таквата операција може да помогне ако телефонот Nokia Asha 501 не се вклучи или виси многу често.

Хард Ресетирај Хардвер:

Операцијата за хард-ресетирање може да се изврши со внесување на безбедносен код. За моделот Nokia Asha 501, кодот е стандардно 12345. Исто така се нарекува и безбедносен код. Повторното поставување на поставките треба да се направи по внесувањето на кодот во полето за внесување телефонски број * # 7370 # (е тешко) или * # 7780 # (е мек).

После тоа, телефонот ќе се исклучи и повторно. Вреди да се запамети дека сите податоци и подесувања по оваа операција ќе бидат изгубени.

Видео:

Вчера, пријател ми пристапи со прашање: "Ја заборавив лозинката на мојата Лумија, што да правам?" За да започнеме со тоа, сфативме каква лозинка заборавила. Лозинката на сметката на Microsoft или лозинката за екранот за заклучување на Lumia. Излезе дека е едноставна, таа не можеше да влезе во продавницата (и не сфатила како паѓа лозинката), но додека чека да го пристигне googled како можете да го отклучите паметен телефон на Lumia и сега да го споделите со вас.

Ако ја заборавивте лозинката на вашата сметка на Microsoft

Во овој случај, лозинката се обновува едноставно:
1. Одете на https://login.live.com

2. Изберете "Не можам да пристапам на вашата сметка?"


3
3. Следно, следете ги интуитивните инструкции.

Ако ја заборавивте лозинката за да го заклучите екранот Lumia

Оваа ситуација повеќе не е пријатна, затоа што треба да го направите т.н. тешко препоставување на паметен телефон Lyumiya и телефонот ќе се врати на фабричките поставки.

Обрни внимание!
Кога ги правите сите дејства опишани подолу, отстранете ги сите информации што се зачувани во неа (датотеки, фотографии, игри, контакти, музика и други) од телефонот. Всушност, ќе имате Лумиа како од продавница.

Пред да ги ресетирате поставките, препорачливо е целосно да го наполните Lumiya или барем да го наполните полнежот до 50%.

Метод 1.

 • Исклучете го телефонот, истовремено држете го копчето за јачина на звук + копче за моќност + камера, држете го додека не вибрира.
 • По вибрациите, ослободете го копчето за вклучување додека продолжите да ги држите копчињата за камера и копчињата за јачина на звук. Притиснете "WIN", почекајте да се рестартира

Метод 2

 • Исклучете го вашиот Lumiya и исклучете го приклучокот за полнач од телефонот
 • Сега треба да притиснете и задржете на копчето за јачина на звук надолу и поврзете го полначот. После тоа, извичник (!) Треба да се појави на екранот на вашиот телефон.
 • Следно, треба да ги притиснете копчињата во следниов редослед: копче за јачина на звук, копче за јачина на звук надолу, копчето за вклучување, копчето за намалување на јачина на звукот.
 • Треба да почекате малку околу 5 минути додека процесот на ресетирање не заврши. Во тоа време, ќе видите ротирачки брзини на екранот на паметниот телефон. По овој процес, екранот на телефонот се исклучува околу 30 секунди, а потоа телефонот ќе се рестартира.

Се надевам дека некој од овие методи ќе ви помогне.

Com, кликнете на "Не можам да пристапам на вашата сметка?
2. Изберете "Не можам да пристапам на вашата сметка?

Лента Новостей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация