Како да инсталирате прозорци 8 на Acer лаптоп. Реинсталирање на Windows на лаптоп

 1. Како да инсталирате прозорци 8 на Acer лаптоп. Реинсталирање на Windows на лаптоп Всушност, начинот...
 2. Враќање во фабричка состојба на лаптопот
 3. Чекор # 1: Стартувај ја програмата за опоравување
 4. Чекор 2: Ние работиме во програмата eRecovery
 5. Чекор # 3: Направете ги конечните поставки
 6. Креирај пренослива меморија за подигнување ()
 7. BIOS Setup ()
 8. Инсталација ()
 9. Користете резервна област ()

Како да инсталирате прозорци 8 на Acer лаптоп. Реинсталирање на Windows на лаптоп

Всушност, начинот за повторно инсталирање на Windows на лаптоп не е многу различен од инсталирањето на стационарен компјутер, но постојат неколку точки. Лаптопите се од два типа:

 • Вчитан со Windows
 • Без неа

Општо земено, лап-топ компјутерите не се продаваат без оперативен систем, но честопати може да биде слободен оперативен систем Meego, кој е инсталиран наместо Windows за да се направи поевтино компјутер. Впрочем, при купувањето во цената се става цената копии на прозорци што ги зголемува трошоците за 500-1000r.

Ако немате претходно инсталиран лиценциран оперативен систем на лаптоп во скриен дел, користете го универзалниот, кој исто така е погоден за пиратски копии.

Но, постојат некои предности во однапред инсталираните прозорци - може да извршите системско обновување за да инсталирате лиценциран оперативен систем од скриена партиција хард диск nouta. Сопствениците на лаптопи без оперативен систем од Microsoft се лишени од таква можност. 3 опции како да ги вратите прозорците на лаптоп:

 • За лаптопи со Win речиси сите модели, во Start менито има софтвер од производителот за обновување на системот. Тие се нарекуваат поинаку, можете да ги разликувате по име - има нешто во врска со Обнова. Ќе ви бидат понудени неколку начини за обновување на оперативниот систем, како и преинсталација на Windows, и доведување на лаптопот до неговата оригинална фабричка состојба.
 • Речиси на сите модели на лаптопи, еднаш вклучен, можете да видите нешто како "Притиснете F2 за Обнова". Ако не гледате такво нешто, внимателно погледнете во моментот кога логото на производителот се прикажува на екранот. Ова ќе овозможи наместо да се вчитаат Windows да започне со обновување на оперативниот систем.
 • На лаптопи со Windows 8, можете да отидете во "Компјутерски подесувања" - "Општо", потоа најдете "Избриши ги сите податоци и повторно инсталирај го Win". Оперативниот систем ќе биде повторно инсталиран автоматски, плус сите ќе бидат доставени до него. потребно е возачот и друг пре-инсталиран софтвер што беше најавен во системот за време на купувањето.

Вклучување на инсталирате повторно од обновување на лиценциран Windows на лаптоп

Ако не сте го инсталирале Windows пиратска копија , и не ги избриша скриени партиции од HDD, тогаш можете да ја користите вградената функција за враќање на лаптопот до фабричка состојба, што во суштина е преинсталирање на оперативниот систем.

Да се ​​кандидира прозорци обновување За време на преземањето треба да притиснете специјални копчиња (кога е видливо логото на производителот), побарајте натпис како Press F2 for Recovery. Во суштина тоа ќе бидат следниве клучеви, во зависност од производителот:

 • MSI-F3.
 • Samsung - F4, или работи Самсунг програма Обнова решение III од оперативниот систем.
 • Fujitsu Siemens и Toshiba - F8.
 • ASUS-F9.
 • Sony VAIO и Packard Bell - F10.
 • HP Pavilion, LG и Lenovo ThinkPad - F11.
 • Acer - Alt + F10.

Враќање во фабричка состојба на лаптопот

Враќање во фабричка состојба на лаптопот

Значи, за да инсталирате Windows на лаптоп со користење на обновување направете го следново. Размислете за спроведување на операција на лаптоп фирма Acer.

Размислете за спроведување на операција на лаптоп фирма Acer

Кога се појавува логото на Acer, притиснете Alt и F10. За да не го пропуштите моментот, притиснете ги неколку пати.

 • Прозорецот за обновување ќе се појави на екранот. Можеби ќе ви биде потребна лозинка ако не сте ја поставиле, а потоа користете фабрички лозинки: 000000, 00000000 или AIM1R8.


Можеби ќе ви биде потребна лозинка ако не сте ја поставиле, а потоа користете фабрички лозинки: 000000, 00000000 или AIM1R8

 • Изберете "Full Recovery ...". Сите податоци од дискот C: ќе бидат избришани, зачувајте ги однапред потребни информации . Ако ви треба совет за тоа како правилно да го сторите тоа, прочитајте го делот "Заштеда на податоци" во нашата.


Ако ви треба совет за тоа како правилно да го сторите тоа, прочитајте го делот Заштеда на податоци во нашата

 • Понатаму, вреди да се прочита она што сте го информирале и предупредиле.


Понатаму, вреди да се прочита она што сте го информирале и предупредиле

 • Проверете дали уредот е правилно избран.


Проверете дали уредот е правилно избран

 • Се согласувате да ја започнете операцијата.


Се согласувате да ја започнете операцијата

 • Процесот на враќање на оперативниот систем на лаптоп трае околу 15-20 минути.


Ова е многу пати помалку од вообичаеното
Ова е многу пати помалку од вообичаеното. инсталирај ги прозорците на лаптоп, особено со оглед на инсталацијата и конфигурацијата на некои комунални услуги од производителот на лаптопот, во комплет со претходно инсталиран лиценциран оперативен систем.

 • Операцијата заврши успешно. Кликнете "Ok, компјутерот ќе се рестартира и ќе ви биде побарано да го внесете повторно инсталираниот оперативен систем.


Кликнете Ok, компјутерот ќе се рестартира и ќе ви биде побарано да го внесете повторно инсталираниот оперативен систем

Во друг модел на мобилен компјутер (HP, Asus, Lenovo, Samsung, итн.), Програмата за враќање и повторно инсталирање на Windows може да се разликува, но суштината е иста насекаде. Ќе добиете целосно работен лаптоп во иста софтверска состојба како кога сте купени.

Бидејќи оперативниот систем Windows 8 стана цврсто воспоставен во животот на корисниците, пораките за сите видови грешки во неговата работа почнаа да се појавуваат на компјутерските форуми. Некој со насмевка, ги обвинува сите на сеприсутните "вируси", додека други не престануваат да ги ослободуваат очајните зборови Мајкрософт компанија . Сепак, овој проблем, за жал, не е решен. Како резултат на тоа, работите на вашиот лаптоп на Acer и мислите, како и како да го инсталирате Windows 8 на него. И што треба да размислите? Методот е, и многу едноставен!

Чекор # 1: Стартувај ја програмата за опоравување

Да речеме веднаш што треба да го инсталирате Acer лаптоп Windows 8 може да биде без надворешни програми, дискови или бутабилни флеш-уреди. Производителите на таков компјутер се специјално обезбедени во пакет за комунални услуги. Acer eRecovery Управување. Потоа го користиме! Но, прво, исклучете го нашиот лаптоп и поврзете се со него. полнач . Да, во спротивно чекаме губење на загубата, а не повторно инсталирање на Windows 8.

Откако ќе се полни полнењето, ќе го вклучиме нашиот омилен Acer и по појавувањето на прозорецот за дочек со постојано притискање на Alt и F10 тастатурите, ја започнуваме програмата за опоравување што ни треба.

Ако ненадејно претпријатието одлучи да не започне (главоболка и сето тоа), внесете го BIOS-от и активирајте ја функцијата Disk-to-Disk. За ова:

Чекор 2: Ние работиме во програмата eRecovery

Кога програмата се вчитува, прозорецот Acer е многу веројатно да се појави на лаптопот Acer, во кој ќе треба да внесете лозинка за да се логирате. Еве една заседа, да? Но, ние не очајуваме и не влеговме во празно поле стандардни вредности 000000, 00000000 или AIM1R8. Како резултат на тоа, пред нас се појавува прозорец во кој треба да го изберете типот:


Како што веќе забележавте, постојат две опции за развој на настаните:

 1. Врати се на почетни поставки на лаптоп Acer;
 2. Делумно враќање на оперативниот систем.

Се разбира, ако сакате, можете да го направите последното дејствие и да уживате во добар избор. Сепак, такви прозорци поставувања 8 не е доволно долго. По неколку недели, ќе треба да размислите, бидејќи не на штета на работењето на лаптоп Acer, повторно да го инсталирате оперативниот систем. Во принцип, ние не ја повлекуваме мачката од опашката и го одбираме првиот параметар за конфигурирање:


После тоа, алатка ќе ги обезбеди сите информации на хард дискот, со податоци за кои ќе мора да се каже збогум. Ние им кажуваме adios и кликнете "Next":


Како резултат на тоа, програмата ќе почне да ги обновува датотеките. Имајте на ум дека овој процес трае малку повеќе од 10 минути, така што ќе можете да одите долг пат од лаптоп:


По завршувањето, притиснете го копчето OK и нашиот Acer автоматски ќе почне да се рестартира.

Чекор # 3: Направете ги конечните поставки

По рестартирањето на лаптопот, програмата ќе понуди да направи промени на оперативниот систем. Ова е лесно да се направи, бидејќи активностите не се разликуваат од оние што нè придружуваат за време на првичната инсталирање на прозорци 8. Особено, ние се однесуваме вака:

 1. Прилагодете го јазикот за компјутерот;
 2. Внесете корисничко име и лаптоп име;
 3. Читаме " Договор за лиценца "И се согласувам со условите опишани во него;
 4. Изберете го методот на ажурирање за Windows 8;
 5. Прилагодете ја датумот, времето и временската зона.

Како резултат на манипулациите, работната површина ќе се прикаже на екранот, а програмата ќе продолжи со понатамошна инсталација на драјверите и

Добар ден, посетителите на блогот.

Секој компјутер, без оглед на "кутијата" и користениот софтвер, порано или подоцна треба да биде чиста инсталација оперативен систем. Ова се должи на различни причини - се појави нова верзија , стариот не беше во ред, имаше желба да се отстранат грешките и другите. Се разбира, во сите овие прашања, повторно ќе го инсталирате Windows на лаптоп на Asus или кој било друг производител. Но денес јас само ќе ви кажам за процесот поврзан со опремата од овој компјутерски гигант.

Ако е инсталиран оперативен систем сепак ви дозволува да работите, прво треба да извршите два клучни чекори:

  Подгответе ги потребните драјвери (на видео картичка, мрежа). Имајќи ги, ќе може да се најдат други елементи во иднина.

  Копирајте документи од системски диск .

Ако вашиот уред не ви дозволи да ги извршите горенаведените објекти, обидете се да пронајдете уште еден со кој сè уште може да се направи.

Важни двигатели за моделот Eee PC или било кој друг се на официјалната веб страна.

Но, копирањето документи од системскиот диск во случај на неуспех на лаптопот нема да биде толку лесно. Ако уредот ви дозволува да го направите ова, преминете во безбедно место . Ако не, отворете го лаптопот, дајте го. хард диск и обидете се да го поврзете со друга опрема. Ги повлекуваме потребните податоци.

Креирај пренослива меморија за подигнување ()

Веднаш треба да се каже дека можете повторно да го инсталирате оперативниот систем на различни начини . Рано уживаше популарност од дискот, бидејќи USB меморија едноставно не беше. Веднаш по појавата на многумина матични плочи не ги поддржува таквите уреди. Но, со текот на времето, стана можно да се спроведе потребната процедура со флеш диск. И денес, оваа опција е често единствена, бидејќи на многу модели таа едноставно не може да биде вистински диск.

Ќе ја разгледаме опцијата без диск само со компактна пренослива меморија:

BIOS Setup ()

Сега ние треба да го поставите преземањето преку BIOS-от и некои други елементи. За да го направите ова, направете серија акции:


За да го направите ова, направете серија акции:

Инсталација ()

Па, сега да преминеме кон моментално поставување на Windows 8 или било која друга верзија на оперативниот систем на уредот:


Па, сега да преминеме кон моментално поставување на Windows 8 или било која друга верзија на оперативниот систем на уредот:

Користете резервна област ()

Исто така, на некои модели, како што е x54h , можно е да се користи областа за обновување. Ова е некое место на хард дискот, што го прави возможно да го обнови системот без отстранлив диск.

Тоа е важно! Ако по купувањето на лаптоп, оперативниот систем веќе е променет, најверојатно нема да може да се направи ова.

Значи, за да ги користиме алатките од одделот за резервни копии, изведуваме неколку дејства:


Значи, за да ги користиме алатките од одделот за резервни копии, изведуваме неколку дејства:

Па, како што споменавме погоре, ова решение ќе помогне да се справат со многу проблеми. Понекогаш дури и се вклопува кога копчето FN е долу. Но, повторно, не на сите модели.

Се надевам дека статијата ви помага. Зачленете се и споделете го блогот со пријателите.

И што треба да размислите?
Еве една заседа, да?

Лента Новостей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация