Како да изберете 3G модем. Разлики 3G модеми. Цена на мобилниот 3G модем

 1. Општи информации за избор на 3G модем Многу од нас изборот на производ се соочуваат со проблемот...
 2. Изберете најдобар интернет во 3 чекори!
 3. Чекор 1 - Избор на оператор
 4. Како да купите 3G модем?
 5. Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Општи информации за избор на 3G модем

Многу од нас изборот на производ се соочуваат со проблемот како да се направи вистинскиот избор и 3G модеми не се исклучок. Еднаш, кога индустријата за безжичен интернет само што почнала да се развива, немаше никакви проблеми со тоа, бидејќи на пазарот се појавија 2-3 модели на 3G модеми. Но сега, кога светските гиганти од областа на безжичните технологии влегоа на пазарот и секој со сопствена линија на 3G модеми, овој избор стана рутина. Како да изберете модем? Што да барате? Зошто некои уреди се поскапи, а други, навидум не се разликуваат, многу поевтини? Ова се само некои од прашањата што произлегуваат при изборот на обичен потрошувач. Ајде да се обидеме заедно да дознаеме што сите исти работи вреди да се обрне внимание при изборот на 3G модем.

Со кои критериуми да изберете 3G модем?

Постојат три критериуми според кои е можно да се поделат сите 3G модеми во групи:

 • Интерфејс и дизајн на 3G модем.
 • Цената на 3G модем.
 • Спецификации 3G модем.

1. Интерфејс и дизајн на 3G модем.

Интерфејсот е тип на конектор преку кој модемот се поврзува со компјутер, лаптоп и други уреди. Вкупно имаше 3 различни интерфејси - USB, Express картичка, PCMCIA. 3G модем со USB - денес е најпрактичен и најчест. 3G модеми Експресната картичка и PCMCIA не се произведуваат од 2008 година.

Предноста на USB модеми:

USB - (Universal Universal Serial Bus - "Универзална сериска шина", изречена "yus-bi" или "y-es-ba") - сериски податочен интерфејс за периферни уреди со средна брзина и ниска брзина во компјутерите. USB - (Universal Universal Serial Bus - Универзална сериска шина, изречена yus-bi или y-es-ba) - сериски податочен интерфејс за периферни уреди со средна брзина и ниска брзина во компјутерите
До денес, скоро сите компјутери со оперативни системи имаат USB интерфејс. Врз основа на ова, ако сте купиле 3G модем со USB интерфејс, тој може да биде поврзан и со компјутер и со лаптоп, со нетбук или преку Wi-Fi рутер со поддршка за USB модем.
Второ, тоа е USB конекторот и компактните димензии на такви уреди кои ви дозволуваат да додадете различни дополнителни функции за нив, како што се слот за MicroSD мемориски картички, кој ви овозможува да користите 3G безжична мрежа USB модем како USB флеш драјв, или GPS приемник (Глобален систем за позиционирање) за таргетирање на теренот. Друга предност на USB модемите е присуството на конектор за надворешна антена.
Трето, 3G USB модемите во моментов се најчести, па затоа се претставени на пазарот на информатички технологии во асортиман за секој вкус и цена.
Листа на најпопуларните 3G USB модеми:

 • Huawei E3131
 • Huawei K4606
 • Novatel U760
 • Huawei E173
 • Huawei EC306

2. Цената на 3G модем.

Цените варираат во голема мера и не се секогаш високи. 3G модем цена е индикатор за висок квалитет. Пред сè, модемот мора да биде избран врз основа на неговите финансиски можности. Кога купувате модем, обрнете внимание на USB конекторот и материјалот на предметот. Би било подобро ако USB приклучокот е шарнир, а куќиштето е направено од отпорна на удари или гумени пластика. Неодамна, преносливите Wi-Fi рутери со интегриран 3G модем станаа попопуларни. 4G МТС рутер Можете да поврзете преку USB кабел, како и преку Wi-Fi на било кој уред кој поддржува Wi-Fi.

3. Спецификации 3G модем.

Главните технички карактеристики на кои треба да обрнете внимание при изборот на модем се:

а) Стапката на прием и пренос на податоци. За CDMA 3G модеми во Rev A стандард - до 3.1 Mb / s, во Rev B стандард - до 14.7 Mb / s. За GSM 3G модеми - брзината достигнува до 63,3 MB / s.

б). Способност за испраќање USSD барања. Оваа функција е релевантна само за HDSPA модеми.

в). Способност за испраќање СМС.

г). Присуство на GPS приемник. Некои модеми имаат вграден GPS приемник, но треба да се сфати дека ова не е целосен навигатор. Со помош на приемникот можете да ги видите само координатите на вашата локација и брзината на GPS приемникот USB модем за лаптоп остава многу да се посака.

г). Присуство на слот за microSD мемориска картичка. Овозможува користење на microSD картичка за да го вклучите 3G модемот во USB флеш драјв.

Изберете најдобар интернет во 3 чекори!

Ние ќе ви најдеме најдобра опција за безжичен интернет. За да го одберете најдобриот оператор и опрема, одговорете на следниве прашања:

Чекор 1 - Избор на оператор

Внесете го градот каде што ќе го користите Интернет и вашиот телефонски број. Ние ќе ги провериме и споредиме сите постоечки телекомуникациски оператори кои обезбедуваат покриеност во вашиот локалитет

Како да купите 3G модем?

Купи 3G модем, можете да направите нарачка на нашата веб-страница. Но, како да го изберете оној кој ви е потребен? За да го направите вистинскиот избор ви требаат:

1. Одлучете кој оператор ви одговара најдобро. Операторот мора да биде избран врз основа на квалитетот на покриеноста.

2. Изберете тарифен план кој ги задоволува вашите потреби.

3. Изберете 3G модем, земајќи предвид дали ви е потребна антена и брзината на интернетот што ви треба. Ако исто така ви е потребна Wi-Fi мрежа, можете да земете рутер на USB модемот или да купите 3G Wi-Fi рутер со вграден 3G модем.

Ако имате било какви прашања - јавете ни се и нашите менаџери ќе ви дадат детален одговор на секое прашање поврзано со безжичен интернет!

Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Инженерот ќе ве повика назад во рок од 5 минути (за време на работното време) или ќе ни се јавите во 0 (800) 210-295
(повиците од сите телефони се бесплатни).

Како да изберете модем?
Што да барате?
Зошто некои уреди се поскапи, а други, навидум не се разликуваат, многу поевтини?
Со кои критериуми да изберете 3G модем?
Но, како да го изберете оној кој ви е потребен?

Лента Новостей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация