Како да проверите Wi fi на лаптоп. Како да поставите wifi на лаптоп

  1. За технологијата
  2. Како да дознаете дали има вграден адаптер за WiFi во вашиот лаптоп
  3. Прв поврзан со мрежата
  4. Инструкции

Ако е опремен со модул за поврзување безжична мрежа Wi-Fi, можете да ги видите и да ги испробате придобивките од оваа технологија денес.

Не се сигурни како да поставите wi-fi? Погледнете го образовното видео!

За технологијата

WiFi е безжична технологија која ви овозможува да го поврзете вашиот лаптоп со мрежата преку интегриран радио предавател на растојание до 30-50 метри од точката за пристап (извор). Со други зборови, WiFi е дизајниран за лесно поврзување на интернет, без проблеми и жици.

Како да дознаете дали има вграден адаптер за WiFi во вашиот лаптоп

Ако е опремен со модул за поврзување   безжична мрежа   Wi-Fi, можете да ги видите и да ги испробате придобивките од оваа технологија денес

Што да направите ако не постои вграден модул во лаптоп, но навистина сакате да користите пригоден безжичен интернет? Постојат 2 решенија:

  • Првиот. Купи USB WiFi адаптер и поврзете го на лаптоп. Недостаток на ова решение е модул за големина на USB флеш диск кој држи надвор од USB конектор. Цената на таков адаптер во просек 500 - 1500 рубли.
  • Вториот. Инсталирајте го внатрешниот WiFi модул во вашиот лаптоп во сервисен центар. Цената на оваа постапка во сервисен центар CREDLE - 1200 рубли. Кои карактеристики во оваа одлука можат да бидат? Ако вашиот лаптоп нема вградена WiFi антена, трошоците за инсталација и времето на работа може да се зголемат.

Прв поврзан со мрежата


Кога врската е успешна, иконата за безжична мрежа во долниот десен агол свети сино (за Windows XP), а порака од pop-up ви ве известува за брзината на конекцијата и јачината на сигналот.

Ако сакате да организирате безжичен интернет дома, треба да купите и конфигурирате безжичен рутер. Можете исто така да прашате за достапноста на услугите. безжичен интернет Интернет провајдери во вашата област. Во овој случај, нема потреба за купување на рутер.

Инструкции

1. Физички може да се провери на десктоп или лаптоп компјутер. Дали ја гледате налепницата "Интел центрино" - нешто? Ве молиме означете дека Centrino е заштитен знак на процесор Intel Pentium M во комбинација со професионална безжична картичка.

2. Погледни го задниот дел од вашиот лаптоп, бидејќи тие се обично наведени подолу. Ова може да значи дека лаптопот има Wi-Fi поддршка .

3.Ако не можете да најдете Centrino налепница или антена, вклучете го лаптопот и одете во менито Start. Десен-клик на иконата "Компјутер", потоа изберете "Својства". Проверете дали вашиот компјутер во менито со карактеристики вклучува Интел технологија Centrino.

4.Ако сè уште не сте пронајдени ништо за да дознаете дека лаптопот е овозможен со Wi-Fi , кликнете со десното копче на "Компјутер", изберете "Управување" и "Уред за менаџери". Потоа кликнете на табулаторот "Хардвер". Прочитајте подолу на списокот. Мрежни адаптери ". Ве молиме означете дека било кој адаптер со ознака "Ethernet" или "10/100" нема никаква врска со безжичната компатибилност. Сепак, секој адаптер означен како "безжичен" или "802.11" означува компатибилност.

5. Ако откриете дека вашиот компјутер нема уреди со Wi-Fi , проверете дали може достапен USB пристаништето. Ако е така, купи од продавница за електроника USB адаптер Wi-Fi .

Дали вашиот лаптоп има Wi-Fi? Така можете да се обидете и да ги видите сите предности на оваа технологија. WiFi е современа безжична технологија која ви овозможува да поврзете лаптоп со мрежата благодарение на интегриран радио предавател до 50 метри од изворот.

Едноставно кажано, WiFi е со цел да се поврзете на интернет без жици и проблеми. Но, не заборавајте да се стави антивирус, сега развод е многу честа појава, во која контакт бара телефон.

Веднаш се поставува прашањето како да се постави WiFi на лаптоп, но прво треба да се утврди дали вашиот лаптоп има WiFi . Ако не сте свесни за тоа дали во лаптопот постои вграден WiFi адаптер, тогаш постојат неколку начини за да дознаете. Првиот метод е наједноставен - на лаптоп случај под тастатурата постојат налепници на кои се напишани главните карактеристики. Ако на етикетата се вели Wi-Fi , или Wireless802.11, тогаш ова ќе значи дека адаптерот е во лаптопот. Но, ако има ѕвездичка (*) во близина на саканиот запис, тоа значи дека уредот можеби не е, бидејќи е инсталиран опционално.

Вториот начин : кога го вклучивте вашиот лаптоп, тогаш во долниот десен агол на екранот (во садот) има икона над која се појавува порака: "Безжичните мрежи се достапни во опсегот" ако WaiFay модулот е активен.
И трет пат : ова е кога во Диспечерот Windows уреди во делот Мрежни картички Ако има уред во име на кој постојат такви зборови како WiFi или Wirelles802.11, тоа значи дека вашиот лаптоп е опремен со се што ви треба за да се поврзете со WiFi мрежа.

Откако ќе бидете сигурни дека вашиот лаптоп има WiFi , треба да научите како да поставите WiFi на лаптопот
Откако ќе бидете сигурни дека вашиот лаптоп има WiFi , треба да научите како да поставите WiFi на лаптопот.
Прво, треба да бидете сигурни дека WiFi модулот е вклучен, за да го направите ова, мора да притиснете на копчето за WiFi . За да го направите ова, има копче на лаптопната тастатура, која е обележана со иконата на антената и која работи во комбинација со копчето Fn . Ако случај на вашиот лаптоп има индикатор кој е обележан со иста икона, тогаш во случај на успешно поврзување на WiFi модулот, тој ќе светне.


Откако ќе треба да ги конфигурирате мрежните поставки на вашиот лаптоп, така што автоматски добива IP адреса
Откако ќе треба да ги конфигурирате мрежните поставки на вашиот лаптоп, така што автоматски добива IP адреса. Ова ќе биде сосема доволно за WiFi мрежите да бидат успешно откриени. Откако ќе пронајдете достапни Wi-Fi мрежа, вашиот оперативен систем ( оперативен систем ) ќе даде информации за нив и ќе ве покани да се поврзете со нив. Треба да кликнете на пораката и да ги следите чекорите што ги нуди волшебникот за поврзување.
Ако, по вашите обиди за поврзување со безжичната мрежа, пристигне SSID- барање, тоа покажува дека мрежата што сте ја избрале не е јавна и е заштитена со посебна лозинка. Без лозинка, нема да биде можно да пристапите на оваа мрежа, но ако сте го виделе барањето за SSID , тоа значи дека имате правилно конфигурирано WiFi. И ако во листата на достапни мрежи има повеќе ставки, можете да се обидете да се поврзете со други мрежи.

Не се сигурни како да поставите wi-fi?
Кои карактеристики во оваа одлука можат да бидат?
Дали ја гледате налепницата "Интел центрино" - нешто?
Дали вашиот лаптоп има Wi-Fi?

Лента Новостей

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация