Скршен дисплеј за телефон на Samsung. Како да ги повлечете контактите од телефонскиот скриен екран на Samsung

  1. Замена на неисправен екран
  2. Користење на сметката
  3. Користење на резервна копија
  4. Користење на компјутер
  5. Замена на неисправен екран
  6. Користење на сметката
  7. Користење на резервна копија
  8. Користење на компјутер

Како да копирате контакти од телефон на компјутер

Современите паметни телефони, кои сите ги користиме постојано, секогаш се изложени на ризик од оштетување, бидејќи шок или пад може да се случи во секоја ситуација. Во основа, благодарение на дизајнот на современите паметни телефони, не им се случува ништо критично, но се случува кога тие се случуваат сериозни дефекти што ја прават работата со уредот во иднина невозможна ако не го надминете проблемот. Ви препорачуваме да контактирате со Samsung Smartphone Service за професионална помош.

Замена на неисправен екран

Едно од најсериозните дефекти што може да се случи со паметен телефон е расипан екран и скршен екран на допир. Во овој случај, треба да ги замените екранот и екранот на допир. Оваа постапка не е ефтина и, многу често, порационално е да купувате нов паметен телефон, наместо неисправен.

Но, во овој случај, од стариот паметен телефон, треба да извлечете податоци за корисниците за да ги користите на новиот паметен телефон. Со повеќето информации, не треба да се појавуваат проблеми, бидејќи се чува на мемориска картичка што е лесно да се извлече и користи. Честопати се појавуваат проблеми со пристапот до контакти на уредот на кој екранот не работи.

Користење на сметката

Бидејќи телефоните на Samsung го работат оперативниот систем Android, во повеќето случаи, пристапот до контакти не е тежок.

Треба да се најавите на сметката на Google. Ова мора да се направи преку прелистувач на вашиот компјутер и со тоа да се добие пристап до вашите лични контакти. Така можете да ги користите потребните информации.

Ако веќе имате нов уред кој исто така е контролиран од системот Android, тогаш на него, користејќи ја вашата сметка на Google, можете да синхронизирате, а сите контакти од стариот телефон ќе ви бидат достапни на новиот.

Покрај тоа, на оперативен систем Андроид, достапен е огромен избор на апликации, со кои можете далечински да го контролирате уредот со дефект екран. Така, имате пристап до сите информации во телефонот и можете да ги пренесете на друг медиум и да ги користите.

Користење на резервна копија

И, се разбира, ако вашиот уред е драг за вас, можете да го купите истиот модел каков што сте го инсталирале, инсталирајте го фирмверот што го имавте на погрешниот gadget и да направите сè со помош на резервна копија. Во овој случај, ќе добиете уред кој е апсолутно идентичен со оној што го имавте. Тој ќе биде специјално конфигуриран за вас, и сите информации ќе бидат зачувани.

Користење на компјутер

Ако е овозможено USB дебагирање на вашиот паметен телефон (пред), тогаш можете да го поврзете со вашиот компјутер и командна линија треба да го внесете следново:

Зачувајте ја оваа датотека на вашиот компјутер и подоцна пренесете ја на нов уред.

Во принцип, направете свој сопствен правилник да направите резервни копии во контакти и други датотеки. Ова во голема мера ќе го поедностави решението на проблемите што се појавуваат во случај на дефект во работењето на вашиот скршен уред.

Одете на модели

Одете на модели

Одете на модели

Одете на модели

890 + 490 Бришење.

850 + 490 Бришење.

400 + 490 Бришење.

400 + 490 Бришење

400 + 490 Бришење.

400 + 490 Бришење

1200 + 490 Бришење.

1200 + 490 Бришење

1800 + 490 Бришење.

1800 + 490 Бришење

Ако сакате квалитативно и безбедно да го промените екранот на Samsung , тогаш првото нешто што треба да направите е да го изберете вистинскиот сервисен центар. Од специјалист кој управува со процесот на поправка Samsung, зависи од идната перформанси и удобност при користење на вашиот преносен комуникациски уред. Ако мислите дека ефтина продавница за поправки ќе ви понуди поповолни услови за услугата, тогаш се осмелуваме да ве разочараме - тоа апсолутно не е така. Нашата работилница pcmol се грижи за своите клиенти, прави се што е можно за да сакате да ја поправите опремата со нас. На пример, нашите предности вклучуваат следново: бесплатни процедури - компјутерска дијагностика и контрола на квалитет, инсталација на исклучиво оригинални резервни делови, обезбедување на гаранција по завршувањето на реставраторските работи.

Значи, ако екранот попуштал мобилен телефон Samsung, тогаш не одложувајте да одите во сервисниот центар psmol за подоцна. Факт е дека прашината и остатоците продираат во пукнатините што се појавија на стаклото на екранот, кои на крајот продираат во внатрешниот механизам на медиумот за комуникација и таму го започнуваат нивното штетно влијание. Вие не го сакате вашиот мобилен телефон го намали квалитетот на функционирање, а бројот на дефекти се зголеми? Потоа побарајте совет и помош во ист ден кога ќелијата е оштетена од механичко оштетување. Така, времетраењето и цената на поправките ќе се намалат значително, бидејќи елиминацијата на мини-проблем е секогаш полесна отколку елиминирање на „глобалната катастрофа“.

Поправката на екранот Samsung од страна на професионалци на нашиот сервисен центар започнува со компјутерска дијагностика. Како што споменавме порано, оваа постапка не ја плаќаат клиентите и трае приближно триесет минути. Благодарение на прелиминарниот преглед на комуникациската опрема на специјалната опрема, санитерите можат да видат кои компоненти се целосно вонреден, односно тие мора да бидат заменети и кои се уште се обновуваат. Испитувањето ја проценува и состојбата. софтвер и оперативен систем. Веќе земајќи ги предвид добиените информации за време на дијагнозата, вработените во сервисниот центар прават дијагноза и ги нудат најдобрите опции за „третман“.

Скршениот екран на Samsung е најефикасно „излечен“ со замена на делови. Со други зборови, ако стаклото на екранот е покриено со пукнатини или е целосно скршено, тогаш е малку веројатно да се поправи. Затоа, ние силно препорачуваме да инсталирате нов оригинален дисплеј наместо неоперативен, кој се меша во целосното функционирање на уредот. За инсталација, избираме оригинални резервни делови. Ние пред-нарачуваме делови од производителите и ги чуваме во залиха, така што нема да чекате за испорака и не плаќаме за посредници.

Ако сакате да го поправите Samsung што е можно поскоро и да добиете гаранција до една година, тогаш дојдете кај нас. Верувај ми, ќе бидеш задоволен од нашата услуга!

Како да копирате контакти од телефон на компјутер

Современите паметни телефони, кои сите ги користиме постојано, секогаш се изложени на ризик од оштетување, бидејќи шок или пад може да се случи во секоја ситуација. Во основа, благодарение на дизајнот на современите паметни телефони, не им се случува ништо критично, но се случува и кога се случуваат сериозни дефекти што го прават работењето со уредот во иднина невозможно, ако проблемот не е поправен. Ви препорачуваме да контактирате со Samsung Smartphone Service за професионална помош.

Замена на неисправен екран

Едно од најсериозните дефекти што може да се случи со паметен телефон е расипан екран и скршен екран на допир. Во овој случај, треба да ги замените екранот и екранот на допир. Оваа постапка не е ефтина и, многу често, порационално е да купувате нов паметен телефон, наместо неисправен.

Но, во овој случај, од стариот паметен телефон, треба да извлечете податоци за корисниците за да ги користите на новиот паметен телефон. Со повеќето информации, не треба да се појавуваат проблеми, бидејќи се чува на мемориска картичка што е лесно да се извлече и користи. Честопати се појавуваат проблеми со пристапот до контакти на уредот на кој екранот не работи.

Користење на сметката

Бидејќи телефоните на Samsung го работат оперативниот систем Android, во повеќето случаи, пристапот до контакти не е тежок.

Треба да се најавите на сметката на Google. Ова мора да се направи преку прелистувач на вашиот компјутер и со тоа да се добие пристап до вашите лични контакти. Така можете да ги користите потребните информации.

Ако веќе имате нов уред кој исто така е контролиран од системот Android, тогаш на него, користејќи ја вашата сметка на Google, можете да синхронизирате, а сите контакти од стариот телефон ќе ви бидат достапни на новиот.

Покрај тоа, на оперативниот систем Андроид, достапен е огромен избор на апликации, со кои можете далечински да го контролирате уредот со расипан екран. Така, имате пристап до сите информации во телефонот и можете да ги пренесете на друг медиум и да ги користите.

Користење на резервна копија

И, се разбира, ако вашиот уред е драг за вас, можете да го купите истиот модел каков што сте го инсталирале, инсталирајте го фирмверот што го имавте на погрешниот gadget и да направите сè со помош на резервна копија. Во овој случај, ќе добиете уред кој е апсолутно идентичен со оној што го имавте. Тој ќе биде специјално конфигуриран за вас, и сите информации ќе бидат зачувани.

Користење на компјутер

Ако дебагирање преку USB е овозможено на вашиот паметен телефон (пред), тогаш можете да го поврзете на вашиот компјутер и да го внесете следново во командната линија:

Зачувајте ја оваа датотека на вашиот компјутер и подоцна пренесете ја на нов уред.

Во принцип, направете свој сопствен правилник да направите резервни копии во контакти и други датотеки. Ова во голема мера ќе го поедностави решението на проблемите што се појавуваат во случај на дефект во работењето на вашиот скршен уред.

пати

Лента Новостей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация