Замена на видео картичка во лаптоп Acer

Во повеќето случаи, компјутерските дефекти не се разликуваат во нивните особено живописни манифестации - или екранот воопшто останува мрачен или на него се појавува озлогласениот син екран на смртта Во повеќето случаи, компјутерските дефекти не се разликуваат во нивните особено живописни манифестации - или екранот воопшто останува мрачен или на него се појавува озлогласениот "син екран на смртта". Но, понекогаш екранот буквално е полн со различни артефакти - тогаш тоа е покриено со обоени квадрати, сликата почнува да се дели и тројно, сликата ја крши лентата. Сето ова, се разбира, не е причина за радост, бидејќи најверојатно ќе ви треба замена на видео-картички во лаптопот Acer.

Видео чипот може да не работи веднаш, се случува пред да се скрши целосно, може да видите чудни бранувања, појава на вертикални ленти или несигурна слика на екранот. Во некои случаи, сликата може да биде "клонирана" во неколку мали копии. Но, зошто видео картичката не успее?

Главните причини за неуспех се два. Првиот лаптоп Acer многу, тоа е фабрички брак. Како по правило, фактот дека нешто не е во ред со лаптопот станува јасно веднаш по купувањето. Во овој случај, уредот може да се поправи под гаранција, ќе се стави работна видео картичка. Но, почесто има друг - ако видео чипот не издржи прегревање. Зголемената температура во случај е генерално штетна за компонентите, но особено за видео картичка. Оваа ситуација е предизвикана од загадување со прашина и нечистотија, што се јавува кога лаптопот не е предолго спречен. За да се спречи таков дефект е многу едноставен. Доволно е време да го понесете лаптопот за чистење на професионалци во овластен сервисен центар. Како по правило, доволно е да се направи профилакса еднаш годишно (во некои случаи, кога лаптопот постојано се користи во прашливи соби, почесто) со цел значително да се намали овој ризик.

Во некои случаи, прегревање е предизвикано од неуспех на вентилаторот или со нарушување на неговото функционирање. Проблеми со сигналот - промени во звукот. Ако постудените славини, звуци, го предизвикуваат случајот да вибрира или, напротив, периодично се смирува - ова е причината за решавање на проблемот што е можно поскоро. Впрочем, поради неговата неточност, и видео картичката и другите компоненти на матичната плоча можат да бидат оневозможени.

Во некои случаи, замена на видео картичка на Acer е потребна откако лаптопот е неправилно искористен. Ова се случува, на пример, кога тие постојано се користат, држејќи ги на колена или на килим. Ова придонесува за преклопување на вентилационите решетки. Долгите игри исто така се штетни за лап-топ компјутери, со што се става тежок товар на процесорот, особено ако собата е жешка. Во овој случај, добро е да го одржувате лаптопот од време на време.

Како може да бидете сигурни дека проблемот со лаптопот е навистина поврзан со видео картичката? Ако има друг монитор, поврзете го со DVI или VGA конекторот на исклучен лаптоп и вклучете го и екранот и лаптопот. Ако приказот на трети лица не е препознаен, потоа кликнете на копчето во горниот ред со сликата на мониторот. Погледнете ја сликата подолу. Ако нема забележливи недостатоци, тогаш, најверојатно, проблем со матрицата на лаптопот и видео картичката не е виновна. Но, ако мониторот го покажува истото, тогаш на екранот на лаптопот, тогаш ова е проблем со видео картичката. Конечно се утврди причината за сервисен центар.

Ако видео чипот не работи, тогаш ќе треба да ја замените видео картичката . Ако е дискретно, тогаш ќе биде лесно да се замени со нов. Ако е вградено, тогаш ќе биде потребна поправка на компонентите. Оваа комплексна и одговорна процедура ќе се врши професионално во нашиот сервисен центар. Ние ќе го решиме вашиот проблем и ќе го извршиме Acer поправка на било која сложеност.

Но, зошто видео картичката не успее?
Како може да бидете сигурни дека проблемот со лаптопот е навистина поврзан со видео картичката?

Лента Новостей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация