Журнал «BBQ»: Архів

Адреси кулінарних блогерів

апетитне чтиво

апетитне чтиво

Інтернет-щоденники, або в просторіччі блоги, не веде сьогодні тільки просвітлений до відмови від світу. Свій web-щоденник є навіть у Президента РФ. Блоги - це продовження реальному житті окремої людини в Інтернеті. А світ блогів - зріз і дзеркало життя як такого, тому в ньому, як і в житті, можна знайти абсолютно все. І кулінарні блоги тут не виняток.
Про смаки сперечаються
З їжею росіяни, на щастя, стикаються щодня і не по одному разу. Але, на жаль, в масі своїй люди харчуються наспіх, не замислюючись про якість продуктів і не піклуючись про гастрономічні тонкощі. При цьому не те щоб людина харчується зовсім не турбувався про смакової складової процесу. Просто багато хто із задоволенням обідають в «Макдоналдсі», вважають ласощами Ларькова фастфуд, а вечеряють - розігріваючи будинку в мікрохвильових печах заморожені овочі і сосиски в целофані, і їм комфортно - звикли.
Регулярно поповнюється каталог кулінарних ком'юніті і пишуть про їжу блогерів, складений http://kitchenreader.livejournal.com/profile , Налічує на сьогоднішній день 381 електронну адресу. Здається, не так вже й багато, але це число включає тільки тих, хто прицільно пише про їжу, напої і рецептах. І не тільки пише, але ще і чудово готує. До слова сказати, більшість людей, які пишуть про їжу, - грамотні, ерудовані і дуже талановиті кулінари. Правда, є ресурси, розраховані і на абсолютно безруких холостяків, а то і зовсім на інопланетян. Але про них ми писати не будемо, розповімо про кращих.
Почнемо з колекції приправ і спецій. Найбільш цікаві добірки лежать на http://shakherezada.livejournal.com/profile ; http://irica-summer.livejournal.com/ ; http://lentyajka-01.livejournal.com/profile ; http://community.livejournal.com/kladovka ku / . Там розповідають не тільки про шафраном і бадьяном, але і про те, які приправи і як робити самому в домашніх умовах. А в журналі http://community.livejournal.com/ru_spices/ ще й рада запитують: «Придбав смолу Mastixa з острова Xios. А ось як нею користуватися, не знаю ».
Маса кулінарних ком'юніті присвячені вузькоспецифічних темам, відточування яких доходить до скрупульозного педантизму. Любителі чаю пасуться в http://community.livejournal.com/russkiy_chay/ ; http://community.livejournal.com/tea_recipe/ : «На ринку в Кашане подають чай на рожевій воді, питайте діда, котрий продає квитки» - і в авторитетному http://community.livejournal.com/ru_tea/ , Що нараховує більше тисячі читачів. А підсіли на напої мате http://community.livejournal.com/ru_mate/ обговорюють якість трави, параметри бомбилью, а також гарбузиків, з яких споруджують судини для заварки - калебасу.
Фанатів піци на http://community.livejournal.com/ru_pizzamaniacs/ набралося всього 16 чоловік, так що піцу, як не дивно, можна вважати екзотикою: у рідкісної сторінки http://community.livejournal.com/food_crap/ , Де описують відчуття при поїданні диких рослин, - і то більше читачів.
Мал http://community.livejournal.com/ru_rice/ класифікований по сортам з описом зовнішнього вигляду і з поясненнями, для яких страв який рис використовувати.
Золоте дно кулінарних блогів
Найцінніше в кулінарних блогах - рецепти. Там є все і на всі випадки життя, але якщо раптом немає, то неодмінно з'явиться. Може, ви самі і напишете. Або я.
З рецептами картина та сама, що і з продуктами: є спеціальні на любителя, а є глобально загальнолюдські. Наприклад, рецепти кошерного http://community.livejournal.com/shabbes_koidesh/ і симетричного з приготування їжі в православні пости http://community.livejournal.com/velikiy_post/ не надто популярні.
Інтерес до національних кухонь варіюється: популярність японської кухні http://community.livejournal.com/sushi_ru/ і http://community.livejournal.com/taste_of_japan/ набагато вище, ніж австралійської http://australia-cook.livejournal.com/. Радує журнал малайзійської і індонезійської кухні http://upita.livejournal.com/profile , Там навіть прісоветуют, як правильно вибрати дуріан, щоб домашні не залишили вас з ним ночувати на вулиці. Дуже гарний http://community.livejournal.com/chinese_cuisine/ : «Додав суміш кумина і сичуаньского перцю, перемішав і, всипати в вок качині мови і трохи цукру, недовго обсмажити, постійно помішуючи». Але слабкими нервами туди краще не заглядати, там і собак готують.
Головна скарбниця рецептів - це титанічні спільноти: http://community.livejournal.com/kitchen_nax/profile, http://community.livejournal.com/easycooks/profile і http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/profile. Всі три оснащені зручно організованими каталогами. Причому створений набагато пізніше інших stalic_kitchen давно став впевненим лідером за кількістю та якістю опублікованих рецептів, це найкраще з кулінарних співтовариств, які я знаю.
Сумарно в цих спільнотах описано понад 10 тисяч оригінальних рецептів, як правило, з відмінними фотографіями, але більша їх частина належить цим трьом гігантам.
Слово кулінарним знавцям
У чільній трійці числиться кілька тисяч учасників, але активних авторів налічується лише кілька сотень, кістяк ж взагалі складають менше півсотні кулінарних авторитетів. Це фантастично ерудовані практики, які вміють зрозуміло пояснювати свої дії і наочно ілюструвати всі етапи приготування страви.
Про що ви їх запитайте, то вони і розкажуть, причому із задоволенням і без всякого чванства. Адже для справжнього майстра приготування їжі не просто сума навичок і метушня з чужими рецептами. Для них робота на кухні - це творчість на кшталт джазу з імпровізацією без нот, коли ти ведеш свою кулінарну мелодію, радіючи уявним, а часом і реально звучить оплесків друзів, тих, хто вгадав, що саме з мейнстріму ти на цей раз взяв за основу.
Ось як по-своєму готують вони прості, здавалося б, страви.
Майстер http://abugaisky.livejournal.com/profile ліпить невигадливі пельмені в http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/249396.html : «Свинину порізав тонкими смужками і порубав ножем у відносно великий фарш. Креветки розморозив і досить крупно порубав - приблизно на 3 частини кожна, тобто крупніше свинини. Імбир нарізав дуже дрібно, можна було і потерти ».
Апгрейд ідеї голубців від майстра http://diabelek.livejournal.com/profile : http://community.livejournal.com/kitchen_nax/3509726.html . Він загортає в листя не фарш, а смажене м'ясо: «М'ясо обсмажити на сильно розігрітому ги (топлене масло), по дві хвилини з кожного боку. Великі голубці перев'язував зеленою цибулею, попередньо обшпаривши його окропом, щоб був більш еластичним і не рвався. На ті, які добре тримали форму, петлі не закладав, помилував ».
піца майстра http://dvonk.livejournal.com/profile , Приготована в помпейской печі, складеної ним самим. Тісто, зрозуміло, теж робить сам: http://community.livejournal.com/kitchen_nax/3514647.html .
Тунець з фенхелем майстра http://eryv.livejournal.com/ на http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/308454.html : «Я для цього лопаткою за край піднімав - через 1,5 хвилини риба була готова. При такому способі м'ясо збереже соковитість ».
Майстер http://freshman-svd.livejournal.com/profile запікає баранячу ногу на http://community.livejournal.com/easycooks/1178825.html : «Хитрощі (маринування, посипання вегетой, гречкою, Шпигування цибулею, часником, бананами) для вищеописаного способу категорично протипоказані».
Фарширована курка майстра http://pistacchio.livejournal.com/profile на http://community.livejournal.com/easycooks/1090496.html : «Просовуємо руку все далі і далі, до ніг, звільняючи шкіру і на них до гомілки. В результаті вийде величезний кишеню, в який можна запхати велику миску начинки, наприклад, сир типу Рікота і пармезану, бекон, пасеровану цибулю ... »
манти майстра http://stalic.livejournal.com/profile на http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/319971.html : «А айва? Додайте її в традиційний фарш з лука і м'яса, тільки і курдючного сала не забудьте покласти як слід, щоб компенсувати кислинку айви, - ви отримаєте карколомний аромат і смак, який тільки стимулює апетит ».
Майстер http://tuan.livejournal.com/profile пише про камбалу калкан на http://community.livejournal.com/easycooks/1171482.html : «Подав з лимоном. Це, мабуть, була помилка - у калкана настільки ніжний смак і текстура, що лимонний сік різкуватий ».
Майстер http://zloizloi.livejournal.com/ і його добра печінку на http://community.livejournal.com/easycooks/1074903.html: «Сковороду деглазіровать сухим червоним вином (30-50 мл на порцію), додати по чайній ложці (на порцію, без верху) меду .. . »
Майстер http://giedrius-ru.livejournal.com/ готує перці з начинкою по-техаський http://giedrius-ru.livejournal.com/6786.html : «Їжа не справжня, якщо, коли ти кусаєш її, вона не кусає тебе, кажуть в Техасі».
А є чудові кулінари, які не вступають ні в які спільноти, наприклад, майстер http://schiffskoch.livejournal.com/profile . Там що ні запис, то шедевр. Ось його качка в апельсинах на http://schiffskoch.livejournal.com/18276.html?mode=reply : «Захотілося апельсинової качки з червоною сочевицею. Рецептів не знайшлося, довелося придумувати ».
До уваги любителів смаженого!
Окремий зрозумілий інтерес для нас представляють рецепти і описи їжі, приготовленої на вогні і вугіллі.
Баран на вертелі: http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/338261.html .
Баран цілком в вугіллі в ямі: http://community.livejournal.com/kitchen_nax/67067.html .
Бараняча нога в фользі під вугіллям: http://community.livejournal.com/easycooks/1002703.html .
Яловичина на грилі в домашніх умовах: http://diabelek.livejournal.com/ 26249.html .
Яловичина (тонкий край) на вугіллі в барбекю-котлі Weber: http://community.livejournal.com/kitchen_nax/523309.html .
каганець: http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/370107.html ; http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/368900.html .
Повільне дозрівання м'яса: http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/310293.html .
Різотто з грибами на багатті: http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/301794.html .
Ростбіф на вугіллі в котлі Weber: http://community.livejournal.com/kitchen_nax/172611.html .
Качка на вугіллі в котлі Weber: http://go.access.ru/letters/xmas_duck.html .
Шашлик від Андрія Бугайського: http://abugaisky.livejournal.com/9210.html .
Шашлик від Сталика: http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/341524.html .
Всі ці рецепти і рекомендації цінні тим, що вони не передруковані з відривних календариків або сумнівних кулінарних колонок жовтуватих газет, а придумані і випробувані справжніми віртуозами. Як правило, там не задаються жорсткі параметри пропорцій: це скоріше ідеї для осмислення і розвитку вашої кулінарної думки. Залишається тільки пошкодувати, що формат статті не дозволяє цитувати ще і ще. Ну да, напевно, ви тепер їх і самі почитаєте.
Ці люди живуть не тільки в Росії, але і в Австралії, Білорусі, Литві, Малайзії, Польщі, на Україні, а пишуть в російські журнали. Гріє це мене якось. Я знайомий з багатьма з цих чудових людей, з деякими давно дружу. Питав у них: «А навіщо, власне, витрачаєте на цей час?» Ну, ладно, приготували б і з'їли. Ну, родичів пригостили б, друзів. Адже немає - фотографують, пишуть, відповідають на питання.
І відповідь у всіх був один і той же. Точніше - дві відповіді. Перший - шалено шкода людей, які купують погані продукти і готують з них собі і близьким несмачні обіди і вечері. А можна купувати не дуже дорогі натуральні продукти і готувати чудово смачну їжу, а з набуттям досвіду - і просто делікатеси. І друге - будь-який новий рецепт, нова ідея - це виклик, і хороший кулінар одно тягнеться і від результату, і від самого процесу приготування. І йому, звичайно, хочеться співпереживання і оцінки тих, хто розуміє. Все вірно. Я і сам тому ж пишу.


Команда кулінарних блогерів - постійний учасник Кубків барбекю для журналістів.
Вони стали переможцями змагань восени 2008 року.

18276.html?
Питав у них: «А навіщо, власне, витрачаєте на цей час?

Лента Новостей

Скачать лучший антивирус для Android бесплатно на русском языке
С появлением большого количества приложений и сайтов под мобильную платформу Андроид возросла и опасность занести вирус на свое устройство. В лучшем случае вредоносный файл внесет незначительные изменения

Какой бесплатный антивирус для Андроид лучше
Каждый день пользователи смартфонов под управлением операционной системы «Андроид» подвергаются атакам вирусов, которых становится все больше и больше.          В современном мире количество пользователей

Нужен ли антивирус для Android? ТОП-5 антивирусов для андроид
Здравствуйте. Коснемся такой вот интересной многим темы и хотя сомневаюсь что на данный момент подобные статьи могут попасть на верхние строки поисковых систем. Но этот сайт как личная энциклопедия для

Как узнать какая программа вызывает сбои. Что делать если компьютер тормозит, зависает, глючит.
После продолжительного использования стационарного компьютера или ноутбука на базе Windows пользователи могут столкнуться с ситуацией, когда ПК стал сильно тормозить и работает медленно. Причин торможения

Антивирус для Андроид. Какой лучше?
На сегодняшний день очень важна защита телефона не только в повседневной работе, а и в сети. Для этого создано множество антивирусов и из-за подобного разнообразия довольно сложно определится какой

Рейтинг лучших антивирусов для Андроид
Лучший антивирус для Андроид — 360 Security 360 Security — это пакет защиты для мобильной системы Android, созданный китайской компанией QIHU. Он имеет антивирусный сканер обнаружения вредоносного и опасного

Топ-5: Лучшие бесплатные антивирусы для Android (Рейтинг 2016 года)
Смартфоны и планшеты требуют защиты от вредоносного кода, в том числе вирусов, троянов и так далее. Для этого существуют платные и бесплатные антивирусы. И сегодня мы составим рейтинг пяти лучших антивирусов,

FAQ: Какой антивирус лучший для Андроид, лучшие антивирусы на Android
Огромная распространенность устройств под управлением Android поставила под угрозу безопасность пользовательских данных и денежных счетов по двум причинам. Во-первых, широкий круг пользователей привлекателен

10 лучших бесплатных антивирусов для Android
Что вы делаете, когда покупаете новый смартфон на Android? Вы можете загружать свои любимые приложения, которые часто используете. В вашем списке может быть много приложений для социальных сетей, таких

Лучший антивирус для Андроид 2017
Интернет несет в себе массу возможностей и вместе с ними большое количество опасностей. На платформе Андроид главную угрозу для смартфона представляют Трояны — вирусные программы, которые похищают личную

*/ ?>
Яндекс цитирования
Adobe Photoshop | 2D графика, 2D анимация Adobe Illustrator | графика, вектор, анимация Adobe Flash | графика, вектор, анимация Adobe Acrobat | графика, текст Adobe After Effects | графика, анимация, спецэффекты Adobe Premiere Pro | графика, анимация, спецэффекты, монтаж Sound Forge | редактирование звука и музыки ZBrush | программа для трёхмерного моделирования Autodesk Mudbox — графическая программа, для создания 3D объектов, 2D скетчей, карт неровностей, карт нормалей, карт замещения. UVLayout - приложение для создания и редактирования UV координат треxмерных объектов Autodesk 3DMax | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Autodesk Maya | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Cinema 4D | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация Blender | 3D графика, 3D моделирование, 3D анимация